Eestlaste ostud mobiilis on aastaga kahekordistunud

FCR Media Eesti SEO ja Google kontohaldur Jüri Hass
FCR Media Eesti SEO ja Google kontohaldur Jüri Hass

Inimeste tarbimine on üha rohkem seotud internetiga ja faktid näitavad, et dramaatiliselt on kasvanud nutifonide roll selles protsessis, kirjutab FCR Media Eesti SEO ja Google kontode haldur Jüri Hass oma blogis. 

Vastavalt Google uuringule (The Online & Multiscreen World (EE)) kasutab 57% eestlastest nutitelefoni, 78% PC-sid ja 25% tahvelarvuteid toote või teenuse tarbimisel, kusjuures nutitelefonide roll on enamasti tarbija aitamine lokaalsete ettevõtte otsingul ja esmase ostueelse informatsiooni kogumisel. 20% nutitelefonide kasutajaist kasutab Google Maps'i ja teisi navigeerimissaite teenusepakkuja otsimisel.

Huvitav on ka see, et 61% eestlastest kasutab tarbimisel nutitelefone paralleelselt teleri vaatamisega ja vaid kahel protsendil on tarbimisotsuse tegemisel olnud abi sotsiaalvõrgustikest.

Juba eelmisel aastal tehtud sarnases uuringus selgus, et mobiilsete seadmetega sooritatud otsingu maht kasvas olulisel määral ligi 60% võrreldud märksõnadel. 2015 aasta maikuu seisuga on see kasv juba üle 100% võrreldes eelmise aastaga.

Toon välja 2 diagrammi erinevate märksõnade valikuga, mis näitavad erinevate tarbijagruppide harjumuste muutust teenuste või toodete ostuprotsessis.

Kogu statistika sõnum on see, et oluline on olla leitav ja tagada hea kasutajakogemus nutitelefonis, ehk ettevõtte koduleht peab olema mobiilisõbralik, vastasel juhul ei osale ettevõte juba 57% tarbijate toote ja teenuse ostuprotsessis.

 

Osale arutelus

  • Jüri Hass

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

Teabevara