Autor: Mait Palts • 27. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmi ja Kotka lahkumine teeb muret

Äripäeva palus arvamusliidritel, omanikel ja juhtidel kokku võtta lõppev aasta ja vaadata järgmisse. Millise jälje jätab bürokraatia vähendamise protsessile Marek Helmi ning Taavi Kotka siirdumine avalikust sektorist erasektorisse, küsib kaubandus-tööstuskoja juht Mait Palts.

Uue valitsuse moodustamine ja maksumuudatused on suurendanud teadmatust järgmise aasta suhtes.

Suure huviga ootavad ettevõtjad uut riigihangete seadust, mis algselt pidi jõustuma juba selle aasta aprillis. Ettevõtjad loodavad eelkõige seda, et hanked muutuksid läbipaistvamaks ning uus seadus annaks hankijale paremad võimalused alapakkumiste kõrvaldamiseks.

Ettevõtjate jaoks on heaks uudiseks see, et riik on viimastel aastatel võtnud bürokraatia vähendamise oma südameasjaks. Kui varasemalt oli see mõte vaid paberil kirjas, siis nüüd hakatakse nn nullbürokraatia projekti raames jõudma ka reaalsete sammudeni. Tuleviku asjus tekib aga küsimus, millise jälje jätab bürokraatia vähendamise protsessile Marek Helmi ning Taavi Kotka siirdumine avalikust sektorist erasektorisse.

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755