Autor: Kaja Kallas • 22. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallas: Euroopa pelgab roboteid

Kaja Kallas
Foto: Aali Lilleorg
Euroopa Komisjon vaidleb robootika üle, aga pole esialgu kuigi kaugele jõudnud, kirjutas europarlamendi saadik Kaja Kallas (Reformierakond) Äripäevas.

Suurem osa vaidlusi robootika ja tehisintellekti reeglite üle taandus Euroopa parlamendis viimati arutlemisele selle üle, kas robotid võtavad inimeste töökohad või mitte. Küsimuse all oli, kas me peaksime masinate laiemat kasutuselevõttu takistama või laskma asjadel areneda omasoodu.

Kolm suuremat vaidlusi tekitanud teemat olid 1) universaalne sissetulek, mida saavad inimesed selle tõttu, et robotid võtavad inimeste töökohad, 2) robotite maksustamine ja 3) roboti isiku loomine seadustesse. 

Hirm töökohtade kadumise ees on ühiskonnal olnud alates sellest ajast, kui esimesed masinad leiutati ja kasutusele võeti. Nii on ka robotitega: peame rohkem mõtlema sellele, kuidas saame koos robotite ja tehinsintellektiga töötada, mitte niivõrd muretsema nn terminaatorite pärast, kes meie maailma tahavad vallutada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755