Autor: Sander Aasna • 25. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viime Eesti e-arvete Euroopasse

Sander Aasna
Foto: Erakogu
E-arved annavad tohutu ajalise ja rahalise võidu. Kas teeme ära, küsib Omniva infoäri juht Sander Aasna Äripäevas.

Eesti paistab Euroopas positiivselt silma sellega, et meil liigub väga vähe paberarveid: ettevõtjad on omal algatusel koolitanud kliente ja koostööpartnereid paberarvest loobuma. Võit ajas, rahas ja keskkonnasäästus on olnud hiiglaslik.

Kuna alustasime selle tegevusega juba enam kui kümmekond aastat tagasi, on Eesti e-arvete maailmas paradoksaalsel kombel nüüd Euroopast teises aspektis hoopis maha jäänud. Oleme takerdunud kümme-viisteist aastat tagasi kasutusele võetud PDF-arvete lõksu, samas kui Euroopa ja eriti meie lähiriigid kasutavad juba masinloetavaid e-arveid.

PDF-arvete käsitlemise suur miinus on ajamahukus. Ühe PDF-arve käsitlemine alates selle meiliga saabumisest kuni arhiveerimise ja vigade parandamiseni võtab keskmiselt 39 minutit, e-arve puhul vaid 9 minutit ning suure hulga arvete korral ulatub ajaline võit kümnetesse ja sadadesse töötundidesse.

Loe piikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755