Autor: Ivar Veskioja • 19. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühe unistuse lõpp

Ivar Veskioja
Foto: Raul Mee
Tahan ebamugavate portaalide asemel kasutajasõbralikke e-teenuseid ja valitsust, kes juhib riiki, ütles Äripäevale kirjutatud arvamusloos ettevõtja Ivar Veskioja.

Välisettevõtjate paremaks teenindamiseks on vaja e-riik korda teha, selle tulemusena saaksid ka kodanikud paremaid teenuseid. Selleks tuleb kaardistada ja avalikustada avalikud teenused, kus isegi riigikeele valdajad hätta jäävad. 2011. aastal projekti korras valminud eesti.ee on nii kasutusmugavuse kui ka tehnilise toimivuse poolest muutunud häbiplekiks. 

Majandusministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut räägib nähtamatust e-riigist, kus andmed muutuvad ristkasutuses teenusteks, ilma et kodanik seda isegi märkaks. Ettevõtjate puhul on välja pakutud aruandlus 3.0 idee, kus andmed liiguvad pankadest ja raamatupidamisprogrammidest otse riigile.

Paljude ebamugavate ja eriilmeliste portaalide asemel soovin kasutajasõbraliku ja ühesuguse kasutajaliidesega teenuseid nii kodaniku kui ettevõtjana.

Loe pikemalt kolmest võimalikust koostöötaseme kirjeldusest Äripäevas avaldatud arvamusloos.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755