IT-juhi koha võib teiste juhtide vahel ära jagada

Andres Kütt IT-juhi koha võib teiste juhtide vahel
Andres Kütt

Eraldi IT-juhi ametikoha kaotamine võib ettevõtte tervist parandada, leiab Tallinna Ülikooli strateegilise IT-juhtimise lektor Andres Kütt.

Infotehnoloogiat ümbritseb teatav salapära ja usk sellega tegelevate inimeste erilistesse võimetesse. Aga IT-juhi puhul on tegemist täiesti tavalise tippjuhiga, kellelt tuleks oodata täpselt samasugust strateegilise ja taktikalise mõtlemise ning inimeste juhtimise võimet kui iga teise valdkonna juhilt. IT-juhi rolli kaotamisega võiks suurendada näiteks tehnoloogia- või innovatsioonijuhi vastutust, rolli võib ära jagada teiste juhtkonna liikmete vahel. On ka kolmas võimalus – IT-juhi positsiooni mehitamine kogenud juhiga. Nii vabanetakse müütidest ja saab rahulikult asuda rakendama tavapärast juhi kompetentside arsenali.

Heale juhile ilmselt ei ole vaja selgitada, et tehnoloogia aitab ettevõttel ärieesmärke saavutada, samuti ei ole vaja selgitada investeeringute vajadust.

Kui IT-juht ja ärijuht on ettevõttes võrdväärsed strateegilised partnerid, toimib nende vahel vastastikune mõistlik koostöö. IT-inimese jaoks ulmelisena tunduvad kulud võivad tasuva äriplaani puhul kaetavad olla ning ärijuhi jaoks ületamatuna tunduv tehnoloogiline takistus võib olla juba ületatud. Võtmesõnaks on koostöö. Koostöö saab aga toimida võrdväärsete partnerite vahel. Partnerlus on aga raske tekkima, kuni IT-juht kä- sitleb end n-ö patsiga poisina, keskendudes kitsalt oma alale. Ka IT-juht peab olema strateegiliselt mõtlev tulevikule suunatud juht.

Osale arutelus

  • Andres Kütt, Tallinna Ülikooli strateegilise IT-juhtimise lektor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara