Autor: Äripäev • 10. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuse digitaliseerimisele alternatiivi ei ole

Foto: Pixabay
On viimane aeg teha vajalikud investeeringud tööstuse digitaliseerimiseks, tänastest kõhklejatest saavad homsed mahajääjad, kirjutab Äripäev tänases juhtkirjas.

Tänane Äripäev kirjutab metallitööstusettevõtte Radius Machining näitel, kuidas tootmise digitaliseerimisest võib ettevõttele suurt tulu tekkida, kuid see nõuab lisaks mõtteviisi ja tootmisprotsesside muutmisele enamasti ka suuri investeeringuid.

Äripäev leiab, et kuigi digitaliseerimisprotsess võib olla kulukas ja ebamugav, ei ole sellele alternatiivi, kui soovime ka järgnevatel aastakümnetel konkurentsis püsida.

Tööstus 4.0 on kujunenud trenditeemaks, millest räägitakse palju nii erinevatel konverentsidel kui ka erialakohtumistel ja meedias. See on imevits, mis ühendab tööstustootmise etapid interneti ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia abil ning muudab tootmise seninägematult efektiivseks ja paindlikuks.

Digiteerimine suurendab efektiivsust, nii et ressursse saab paremini kasutada ja tegevusi tõhustada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755