Autor: Mait Kraun • 28. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trump astub järgmise sammu Huawei ja ZTE vastu

Huawei ja ZTEga koostöö tegemine võib uuest aastast olla USA firmade jaoks ebaseaduslik.
Foto: Scanpix
USA president Donald Trump kaalub plaani allkirjastada uuel aastal valitsuse määrus, millega kuulutatakse välja eriolukord, mis keelaks USA firmadel Hiina Huawei ja ZTEga äri teha, ütlesid kolm asjaga kursis olevat inimest Reutersile.

See oleks Trumpi administratsiooni järjekordne samm Huawei ja ZTE vastu – tegemist on Hiina kahe suurima telekomiseadmeid tootva ettevõttega. USA valitsuse sõnul töötavad firmad Hiina valitsuse heaks ning nende seadmeid kasutatakse ameeriklaste järel nuhkimiseks.

Valitsuse määrus, mis on Trumpi laual olnud juba enam kui kaheksa kuud, võidakse allkirjastada jaanuaris. See tähendaks, et USA kaubandusministeerium peab blokeerima USA firmadel äri tegemise välismaiste telekomiseadmete tootjatega, mis ohustavad riigi julgeolekut, ütlesid anonüümseks jäänud inimesed.

On tõenäoline, et määruses ei räägita Huaweist ja ZTEst konkreetselt, aga sisuliselt on see suunatud just nende firmade vastu. Allikate sõnul on määruse tekst juba valmis.

Augustis teatas USA valitsus, et lõpetab Huawei ja ZTE seadmete kasutamise valitsusasutustes. Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying ei tahtnud olukord kommenteerida, sest määrust pole veel kinnitatud.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755