Autor: Lauri Teder • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia oli taas menukaim aktsia Helsingi börsil

Nokia peakontor Espoos
Foto: Scanpix
Lõppenud aastal oli Soome börsi enimkaubeldud väärtpaber taaskord Nokia, turu kogukäive kerkis 2,9%, 138 miljardi euroni, vahendab Kauppalehti.

Detsembri lõpu seisuga oli Nasdaq Helsinki põhinimekirjas olevate ettevõtete koguväärtus 236,2 miljardit eurot. Päevas tehti põhjanaabrite aktsiaturul keskmiselt 97 968 tehingut. Nokia järel kaubeldi mullu enim panganduskontserni Sampo ja metsandusfirma UPM-Kymmene aktsiatega. Mõlema väärtpaberi menukuse peamiseks põhjuseks oli müügilaine - aastaga langesid aktsiad vastavalt 16,1% ja 14,9%. Uue põlvkonna võrguseadmete najal taas jalad alla saanud Nokia aktsia kallines aastaga 29,2%.

Helsingi börsiga liitus 2018. aastal kuus ettevõtet: saunakeriste valmistaja Harvia, alkoholitootja Altia, üürikinnisvara haldur Kojamo, hoiuühistu Oma Säästöpankki, küberturbeettevõte Nixu ja Eesti laevafirma Tallink.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755