Autor: Mait Kraun • 31. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Huawei on sattunud USAs kriminaaluurimise alla.
Foto: Scanpix

USA süüdistab Huaweid kaubandussaladuste varastamises

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon teatas, et hiinlaste Huawei Technologiesi vastu on alustatud kriminaaluurimist, vahendab MarketWatch.

Teade tuli päev enne seda, kui Washingtonis algavad uuesti Hiina ja USA vahelised kaubandusläbirääkimised.

Ühendriikides süüdistatakse Huaweid Iraani-vastaste sanktsioonide rikkumises ning USA äripartnerilt kaubandusega seotud saladuste varastamises.

USA laiendab sõda Huawei vastu ning mitu riiki on sellega liitunud. See on Pekingis väga palju pahameelt tekitanud. Vastukaaluks on riigis vahistatud mitu Ühendriikide kodanikku, süüdistusi on esitatud näiteks Hiina rahvusliku julgeoleku ohustamise eest. Analüütikute sõnul on see selgelt seotud Huawei teemaga. Hiina on seda eitanud.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755