Autor: Mait Kraun • 12. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple kaotab Hiinas turuosa Huaweile

Apple’i müük langes Hiinas tunduvalt rohkem kui mujal, mille tõttu kaotati turuosa rivaalidele nagu Huawei Technologies, vahendab MarketWatch.
Huawei nutitelefon
Foto: Pixabay

Apple’i müük Hiinasse langes 2018. aasta viimases kvartalis 20 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes), selgub International Data Corpi andmetest. Eelmisel kuul süüdistas Apple’i tegevjuht Tim Cook iPhone’de müügilanguses Hiina majanduskasvu aeglustumist.

Majanduse aeglustumine ning asjaolu, et inimesed järjest harvemini telefoni vahetavad, on kukutanud Hiina turul nutitelefonide müüki 9,7 protsendi võrra. Huawei müük kasvas riigis aga 23 protsenti ning turuosa tõusis 29 protsendini. Sellega tugevdas ettevõte oma liidripositsiooni Hiina turul.

“iPhone X kallis hind on tekitanud olukorra, kus inimesed vahetavad telefoni harvemini välja. 2018. aasta mudelitel ei ole ka piisavalt innovatsiooni, et inimesed tahaks neid osta,” ütles IDC analüütik Xi Wang. Huawei seevastu on teinud mitmeid tehnoloogilisi edusamme, mis on aidanud parandada telefonide jõudlust nii mängude mängimisel, piltide tegemisel kui ka rakenduste kasutamisel, nentis ta.

Huawei globaalne nutitelefonide müük kasvas neljandas kvartalis lausa 44 protsenti, selgub IDC andmetest. Maailmas on Huawei turuosalt kolmandal kohal.

Allikas: Äripäev.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755