19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Professionaalsed säästlikud EIZO monitorid hoiavad teie tervist ja raha

EIZO on Jaapani kõrgekvaliteedilisi visuaaltehnoloogia lahendusi loov ettevõte, mis unikaalsete toodete, teenuste ja lahenduste ning laias mõttes säästlike tehnoloogiate abil väärtustab inimeste töö- ja eraelu.

EIZO tähendab jaapani keeles pilti. Ettevõte alustas 1968. aastal televiisorite tootmisega ja tänaseks on  maailma üks juhtivaid professionaalsete monitoride tootjaid, pakkudes laia valikut visuaaltehnoloogia lahendusi. EIZO on alati väärtustanud keskkonda. Kvaliteedi tagamiseks on tootmine ainult Jaapanis ja lahenduste loomisel kasutatakse maailmas tunnustatud Rootsi visuaalse ergonoomika ja madala radiatsiooni standardeid, mis võimaldab luua üle maailma hinnatud ja tunnustatud lahendusi.

Ettevõtte filosoofiaks on rikastada inimeste professionaalset ja isiklikku elu kõrgtehnoloogiliste kujutamislahenduste abil ja eesmärk on toota parimaid monitore, mida tehnoloogia võimaldab.

EIZO peakontor asub Hakusanis Jaapanis, uurimis- ja arenduskeskused on  Jaapanis,  Saksamaal ja Ameerika Ühendriikides ning esindused rohkem kui 70 riigis.

Radioloogiakliiniku Mammograaf tegevjuht Silver Raudsepp: „Otsustasime EIZO monitoride kasuks, sest nende hinna ja kvaliteedi suhe on kõige parem ja nad on väga vastupidavad. Samade omadustega monitore on veel teisigi, aga hinna ja kvaliteedi poolest on Jaapanis toodetud EIZO ikka eelistatud. Arstid on rahul ja kiidavad.“

Kus kasutatakse?

EIZO monitoride head kvaliteeti ja väärtust on hinnatud arvukate tunnustuste ja testivõitudega. Neid monitore kasutatakse kodudes, kontorites, tervishoius, loomealadel, erinevates tööstusvaldkondades ja meelelahutuses:

Ärivaldkonnas kasutatakse EIZO monitore produktiivseks ja säästlikuks tööks kauplemisruumides, erinevates kontrollruumides ja kontorites.Värvitöötluse valdkonnas kasutavad neid professionaalsed fotograafid, kunstnikud, graafikud, kujundus- ja trükitööstus, video- ja filmitööstus jne.Üks suur valdkond, kus kasutatakse on ka e-sport.Tervishoius kasutatakse operatsioonisaalides, endoskoopias, diagnostikas, mammograafias, hambaravis ja patoloogias jm.Tööstusvaldkonnas merenduses, julgeolekus ja järelvalves väga paljudes erinevates valdkondades.Lisaks on EIZO monitorid kasutusel ka lennuliiklusjuhtimises, kaitse- ja kosmosetööstuses.

Ei koorma silmi ja arvestab ööpäevarütmi

Arvuti kasutamisel silmad väsivad ja palju rohkem kui näiteks teleri vaatamisel. EIZO on uurinud silmade väsimise põhjuseid ja loonud monitorid, mis silmi nii palju ei koorma.

Visuaaltehnoloogia valdkonna ettevõttena on EIZO kasutusele võtnud mitmeid visuaalse ergonoomika funktsioone.

Kontoriarvutites on kasutusel vilkumisvaba funktsioon, et vähendada silmade väsimist arvutiga töötamisel.

Alates aastast 2010 on EIZO monitorid varustatud sinise valguse vähendamise funktsiooniga, mida kutsutakse „paber vaade“. 

Uuringud näitavad, et elektrooniliste seadmete kasutamisel pärast päikeseloojangut mõjutab sinine valgustus uinumist. Päevavalguses on sinine valgus kasulik. Päike on meie peamine valguse allikas ja sinised kerged lainepikkused äratavad meid üles ja suurendavad tähelepanu. Seda keha kellamehhanismi nimetatakse "Circadian rütmiks" (ööpäevarütm) või mõnikord "Circadian bioloogiliseks kellaks".

2014. aastal võttis EIZO kasutusele „Cardian hämardamise“ funktsiooni, mis kontrollib montori värvide temperatuuri kogu päeva jooksul. Õhtu saabudes temperatuuri vähendatakse ja alandatakse sinise värvi kiirgust.

Lai valik eri tüüpi tooteid ja lahendusi

FlexScan – kontoritööks ja jälgimislahendusteks sobivad vilkumisvabad monitorid, mis on kõrge resolutsiooniga, tarbivad vähe energiat ja visuaalselt ergonoomilised, st minimaalsete servadega.

ColorEdge – monitorid värvitöötlusele, video- ja filmitööstusele

CuratOR –  usaldusväärne tehnoloogia kasutamiseks meditsiinis, sh kontrollruumides, radioloogias, operatsioonisaalides jm.

Foris – kõrgklassi pildikvaliteediga ja laialdaste võimalustega sisendite osas on kasutatavad E-Spordis ja meelelahutuses.

RadiForce –lai valik diagnostikamonitoride lahendusi haiglatele ja tervishoiuasutustele, kus on tarvis täpseid kujutisi.

DuraVision – tööstuses, liiklusjärelvalves, turva- ja jälgimissüsteemides kasutamiseks mõeldud laialdaste paigaldus- ja kasutusvõimalustega monitorid.

Raptor I Re/Vue – liikluskontrolli keskustes, tornides, koolitustel- ja simulatsioonis kasutatavad monitorid.

Mis on peamised märksõnad iseloomustamaks EIZO monitore?

EIZO monitoride ametliku esindaja Eestis Crandali Kaubandus juhi Tõnu Ritsbeki sõnul on nende lahendused säästlikud, ei avalda tervisele halba mõju, garantii on 5 aastat, kasutatakse tervist ja energiat säästvat töörežiimi, igale valdkonnale ja tööle on lihtsalt oma sobilik toode, lisaks on nad väga vastupidavad ja lihtsalt kontrollitavad neti kaudu. Tähelepanuväärne on see, et energiasääst EIZO monitoride puhul on A++.

EIZO monitore müüakse ametlike esinduste kaudu, et vältida hilisemaid probleeme.

Rohkem infot www.eizo.com (vene keeles loe SIIT)

Ametik esindaja Eestis on Crandali Kaubandus OÜ

Kontaktisik Tõnu Ritsbek 

Mobiil­telefon: +372 5017817E-post: [email protected]

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755