Autor: ITuudised.ee • 12. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbuse uus majandustarkvara hoiatab ise maksuvõlglaste eest

Suno365 funksionaalsused
Uusim liige Columbus Eesti toodete portfellis on värskelt turule tulnud majandustarkvara nimega Suno365, mis hoiatab kasutajat ise ka maksevõlaga koostööpartneri eest.

Suno365 lahenduse eesmärk on olla turul parima juhtimisaruandlusega majandustarkvara, pakkudes võimalikult automatiseeritud raamatupidamist. Suno365 sobib hästi kohalikele keskmise suurusega ning väikeettevõtetele, mille omanikud näevad kasvupotentsiaali.

Suno365 põhipakett sisaldab juba finants- ja äriaruandlust, laoarvestust, ostu, lihtsat tootmist, projektijuhtimist ja kliendisuhete ning müügi haldust. Litsentsi tasus sisalduvad ka kõik funktsionaalsed lisad – mugavuspakett, Columbuse pangaliides, Omniva e-arvete liides, krediidiriskide hindamine Infopanga Riski¬faktoriga, Envoice’i kuludokumentide digiteerimine.

Tarkvaralahenduse aluseks on alati uusim lokaliseeritud Microsofti Dynamics NAV platvorm, mis tähendab, et Suno365 klientidel ei tule enam kunagi tegeleda versioonivahetustega.

Kuutasus sisalduvad ka andmete majutus, varundus, süsteemi monitooring ning kolmandate osapoolte liideste kaudu teenuste kasutamine. Suno365 on arenev ja laienev lahendus – täiendavate laienduste lisamine olemasolevale lahendusele on kiire ja kerge.

Columbus tõstab majandustarkvaraturu uuele tasemele

Suno365 äriarendusjuht Taavi Sadam märkis vastates Äripäeva küsimusele, kuidas eristub Suno365 konkurentsirohkel majandustarkvaraturul, et Columbus Eesti arendustiim on võtnud eesmärgiks tõsta Eesti majandustarkvaraturg uuele tasemele ja pakkuda ettevõtetele moodsat täislahendust, mis muudab raamatupidamise võimalikult automatiseerituks ja juhtimisaruandluse kiireks ja lihtsaks ning seda kõike väga taskukohase hinnaga.

Suno365 demokeskkonna saad enda kasutusse vähem kui 4 tunniga. Seda terveks kuuks ja kohustustevabalt. Demokeskkonna saab tellida Columbuse veebi siit.

Infopanga Riskifaktor näitab, kas partner on aus

Columbus Eesti on esimesena liitnud oma tarkvaralahendusega ka Äripäeva infopanga, mis tähendab seda, et iga klient saab oma raamatupidamisprogrammis kohe näha, kas koostööpartner on oma maksud korralikult riigile ära tasunud või on võlgu. Ühine lahendus kannab nime Infopanga Riskifaktor, mis toimib valgusfoori põhimõttel, kus roheline tähistab võlavaba ja punane võlgadega koostööpartnerit. See tööriist aitab otse programmis teha krediidiotsuseid, hoides nii kokku aega ja tõstes raha laekumise tõenäosust.

Columbus Eesti tõstab Eesti majandustarkvaraturu uuele tasemele ja pakub ette-võtetele täislahendust, mis muudab raamatupidamise võimalikult automatiseerituks ja juhtimisaruandluse kiireks ja lihtsaks, väga tasku¬kohase hinnaga.

Taavi Sadam

Suno365äriarendusjuht

„Äripäeva infopanga jaoks on koostöö Columbusega epohhi loov,“ kommenteeris Infopanga juht Joonas Jõgi. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab professionaalsete otsustustoe tööriistade, mis varem olid vaid suurte ja rikaste ettevõtete käsutuses, kättesaadavaks tegemise ka Eesti väikefirmadele. „Näen sellistes andmeteenuste ja ERPide liidestamises suurt tulevikku. Meil on hea meel, et esimese projekti tegime Eesti ühe tugevama äriinfo süsteemide loojaga,“ ei ole Jõgi tunnustusega kitsi.

Inkassofirmade uuringud näitavad, et Eesti ettevõtted kannavad kulusse lootusetuid võlgasid ca 1% kogu müügitulust. Sealjuures keskmiselt 10% arveid laekub pärast maksetähtaega ja keskmine maksetähtaja ületamise aeg on 11 päeva. 75% juhtudest tingivad arve maksmisega viivitamise maksva ettevõtte finantsraskused.

Columbus Eesti on esimesena liitnud oma tarkvaralahendusega Äripäeva infopanga

Suno 365 keskkonnas kuvatav Infopanga Riskifaktor võimaldab seada õiged tingimused igale üksikule krediidiotsusele. Ärilt ärile tehingute puhul antakse Eestis keskmiselt 20 päeva esitatud arve tasumiseks ja tendents on tähtaegade pikenemisele.

Selge on ka see, et erinevat tüüpi ettevõtteid tuleks kohelda erinevalt. Nt uuelt, ilma finantsajaloota ettevõttelt tuleks küsida kindlasti osalist ettemaksu. Samas tugeva finantstaustaga ettevõttele võib julgelt ka 30päevast maksetähtaega lubada.

Infopanga krediidihinnangu tööriist arvutab pidevalt kõigi Eesti ettevõtete krediidiriski ja kuvab kasutajatele tulevase kliendi riskihinnangu ja sobiva krediidilimiidi. Teadlik krediidiotsuste tegemine aitab tõsta laekumiste õigeaegsust, muuta Teie ettevõtte rahavoog paremini planeeritavaks, võlamenetlemise maht ja kulu väheneb ning maha kantud lootusetu võla hulk kahaneb.

Seoses turuvajadusega live-krediidihinnangule hakkab Äripäev ettevõtete riskitaset ehk krediidiriski valgusfoori kuvama ka Infopanga enda veebikeskkonnas. Riskitase töötab siis valgusfoori põhimõttel – punane on ohtlik, kollasega tuleb ettevaatlik olla ja rohelisega võib tegutseda. Lisaks riskile arvutab süsteem välja soovitusliku krediidilimiidi, võttes arvesse ettevõtete võlainfot, käibenumbreid, vanust ja muid olulisi parameetreid, mis krediidiotsust mõjutavad. Infopanga kohta vaata lähemalt siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755