Autor: ITuudised.ee • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevased targad firmakingitused on IoT-tooted

Foto: Logotrade Firmakingitused
Kinkimistraditsioon ulatub iidsetesse aegadesse. Kingitused kannavad endas tänu, austuse ja armastuse sõnumit. Ka firmakingituste põhimõte on sama. Need aitavad hoida klientidega häid suhteid, tekitades neis tunde, et te hindate nende huvi enda ettevõtte vastu. Õige kingitus võib muuta ärisuhte tugevaks, ent vale kingitus võib kingi andja ja saaja vahele hoopis suure lõhe tekitada.

Firmakingituste tegemisel on oluline koht toodetel, mis on loovad, innovaatilised ja kasutatavad. Oluline on ka see, kuidas kingitus üle antakse. Nii kingitus kui ka selle üleandmine loovad kliendile teie ettevõttest mulje. Firmakingitused on olulised, sest nad tekitavad usaldust ja lugupidavaid ärisuhteid. Ärikingitusi on ikka kasutatud kui vahendit, mis aitab ettevõtete vahel suhteid luua. Kuid enne, kui sobivat firmakingitust valima hakata, tuleb välja selgitada, millised on teie sihtgrupi ootused ja et neile õiget kingitust teha, tuleb neid hästi tunda.

Enne firmakingituseks sobiliku toote valimist, tuleb meeles pidada, et see peab olema miski, mida kingisaaja väärtuslikuks ja ainulaadseks peab. Enamik ettevõtteid on reklaamkingituste valimisel ülimalt loovad. Tavalised pastakad, pliiatsid ja kirjapressid on tänaseks oma aktuaalsuse kaotanud. Selleks, et teie firma teiste seas silma jääks, on teil vaja midagi, mis on lööv ja silmatorkav. Mis võiks olla parem kui rõõmustada oma kliente nutikate elektroonikatoodetega, mis neile lisaväärtust loovad? Kuivõrd meie ühiskond muutub järjest enam tehnoloogiast sõltuvaks, on tehnoloogiatoodete potentsiaal tohutu.

IoT-(internet of things – eesti k asjade internet või nutistu) tooted saavad firmatoodete turul järjest populaarsemaks. IoT-vidinad ühenduvad intenetti juhtmevabalt, edastades infot siis kui vaja. IoT viib interneti nende tarbeasjadeni, mis muidu internetti ühendatud ei ole, nii et need võrgustiku osana suudavad informatsiooni muundada ja interneti kaudu suhelda. Lisaks sellele saab neid distantsilt jälgida ja juhtida. IoT-tooted on uue põlvkonna tooted, mis on meie interneti arhitektuuri tunduvalt muutnud. Lisaks sellele, et need muudavad meie elu mugavamaks, tõstavad need ka jõudlust, täpsust ja majanduslikku tulu. Siinkohal toomegi välja parimad IoT-tooted, mida te oma klientidele ja töötajatele kinkida võiksite:

1. HAPI kahvel – Juhul kui teil on tervise-ettevõtte ja otsite kingitust, mis tõepoolest teie klienti aidata võiks, siis HAPI kahvel võib olla just see, mida vajate. See on kaalulangetusvahend, mis hakkab värisema, kui sellega liiga kiiresti süüa, jälgides seega inimese toitumist. Samuti sobib see toode neile, kes soovivad oma toitumisharjumusi muuta. HAPI kahvel on elektrooniline indikaatortulukestega kahvel, mis väriseb õrnalt, kui inimene liiga kiiresti sööb. Kahvel mõõdab, kui kaua üks toidukord aega võtab ja mitu kahvlitäit selle aja jooksul süüakse. Kogutud infot saab kontrollida ja üles laadida HAPI.com keskkonda. Kahvliga kaasas olev treeningprogramm aitab inimestel oma söömisharjumusi parandada.

2. LIFX – esimesed WiFiga LED-tuled. Neid võimsaid tulesid saab kasutada nii kodus kui ka kontoris, mistõttu sobivad need ärikingituseks ideaalselt. Tulesid saab äpi abil oma nutiseadmest juhtida. Pärast selliste tulede kingiks saamiks, ei unusta kliendid teie ettevõtet kohe päris kindlasti.

3. Tile mate – veel üks kasulik, kuid odav IoT-toode, mis firmakingiks sobib. Võtmed, rahakotid, telefonid ja teised väiksed asjad kaovad pidevalt ära ja me peame neid kogu aeg otsima. Tüütu, eks ole? Tile tracker aitab kadunud asju üles leida. Tile kasutab telefoni või tahvelarvutisse laetud äpiga suhtlemiseks Bluetoothi. Äpp leiab Tile’i üles kui ta sellega Bluetoothi ühenduse loob.

4. Parrot flower power – kui teie klient on suur aianduse sõber, siis see on sobilik just talle. See on väike Bluetoothiga andur, mis töötab AAA-patareide toel. Vidinat kasutatakse selleks, et mõõta valgustugevust, väetisetaset, õhutemperatuuri ja mulla niiskust. Ja seda kõike selleks, et taime tervis oleks hea. Seade paigaldatakse taime kõrvale, misjärel tuleb Parrot’i taimede andmebaasist õige taimenimetus valida. Seejärel tehakse taime puudutavad probleemid kindlaks ja saategi selle vajadusi ja nõudlusi jälgima hakata.

5. H2Ovibe Bluetooth-kõlariga dušiotsik – teie klientidele meeldib see toode kindlasti, sest see muudab nende duši all käimise hoopis teistsuguseks. Bluetoothiga dušiotsiku abil saab vannitoas muusikat kuulata. Selle võib ka dušiotsiku küljest ära võtta ja endaga kaasas kanda. Seega, kus iganes selle kasutaja ka on, oma lemmikmuusikat saab ta igal pool nautida.

6. Wemo Insight nutipistik – järjekordne toode, mis hästi ärikingituseks sobib. Selle nutipistiku abil saate oma valgusteid ja kodutehnikat kõikjalt sisse ja välja lülitada. Ühildub hästi Amazon Alexa ja Google Assistantiga. Lisaks sellele jälgib ja hindab see energiakasutust ja saadab Wemo äppi vastavaid aruandeid.

7. Amazon Echo dot – Veel üks toode, mis toob teie kliendi näole naeratuse. See väike häälkäsklusel juhitav vidin mängib muusikat, teeb telefonikõnesid ja saadab sõnumeid. Ühildub kõikide nutivahenditega.

8. Sylvania smart+ – Sylvania nutilüliti on miski, mida samuti reklaamkingiks kaaluda tasub. See on kõik-ühes-lüliti, millega saab muuta nii valguse värvi kui ka tugevust. Saate tuled põlema panna ja kustutada vastavalt sellele, kas uksed lähevad lahti või kinni. Samuti on sellel temperatuurisensor, mille abil toatemperatuuri jälgida. Sensorite juhtimiseks läheb vaja ZigBee jaoturit.

Kliendid hindavad IoT-tooteid kindlasti ja mäletavad teie ettevõtet veel kaua, tuletades seda oma nutikat kingitust kasutades iga kord uuesti meelde. Tänu sellele tõuseb teie ettevõte rohkem esile. Teie tehtud suhteliselt väike investeering on suunatud tulevikku, aidates äratada huvi potentsiaalsetes pikaajalistes klientides ja tõotades müügitulu ning kasumi suurenemist.

Loe põnevatest ja elumuutvatest reklaamkingitustest artiklitest Miks on firmakingitustel müügilehtris oluline koht“, „8 parimat reklaamtoodet klientidega sideme loomiseks“, „Miks iga ettevõtja peaks rohkem kasutama ärikingitusi?“, „Kuidas firmakingitused suurendavad teie brändi väärtust?“ või vene keeles SIIT.

Häid ideid kingituste valimise kohta saab veel sellistest lugudest:

Kuidas valida reklaamkingitus, mida palju kasutatakse ja märgatakse

Nipp, mis aitab reklaamkingituste tellimisel säästa aega ja raha

Miks on igal ettevõttel vaja töötajate kingituste programm?

Kuidas mõõta reklaamkingituste tasuvust?

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755