4. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-asjatundjaid oodatakse tasuta IT seminarile

Kodumaine IT-firma Datafox korraldab Tallinnas tehnoloogiaseminari “IT = Sinu äri”, kus esinevad maailma juhtivad tehnoloogiaettevõtted Cisco, Thycotic, Nutanix, Veeam, Fujitsu jt. Neljapäeval, 14. veebruaril Metropol Spa Hotellis toimuv seminar on kõigile osalejatele tasuta.

Datafoxi tegevjuhi Marko Külaotsa hinnangul on tänu tehnoloogia arengule kõigist ettevõtetest saamas IT-ettevõtted. “Järjest enam osalevad ärijuhid ja spetsialistid erinevate IT-lahenduste planeerimisel ning loomisel,” rääkis Külaots. “Heaks näiteks on pealinna kõige uuem kaubanduskeskus T1 Mall of Tallinn, kus uue põlvkonna võrgulahenduse tellimisel olid lisaks IT- ja haldusspetsialistidele laua taga ka müügiosakond ja turundusosakond, kel olid omad soovid rajatavale võrgule. Piirid äri ja tehnoloogia vahel aina hägustuvad, millest tekkiski mõte korraldada tehnoloogiaseminaril paralleelsessioonid nii IT-spetsialistidele kui ka äriotsuste langetajatele.”

Cisco Meraki ja Thycotic Secret Serveri demod

14. veebruaril peetava seminari IT-spetsialistide sessioonil teeb avaettekande Markko Krause Cicscost, andes ülevaate töökindlast ja lihtsast Meraki tooteporfellist, kuhu kuuluvad switchid, tulemüürid, WiFi tugijaamad, videokaamerad jpm. Esinemine sisaldab ka live demo.

Seejärel võtab Ferenc Szegfu jutuks Thycotic Secret Serveri, mis aitab ettevõtetel viia paroolidele ligipääsu halduse uuele tasemele, et maandada riske. Ka selle esinemise juurde kuulub live demo ja praktilised näited lahendustest.

Nutanixi lahendused, Veeami uuendused ja Fujitsu eriplatvormid

Siis on järg Antti Saarikoski käes, kes tutvustab kiiresti kasvavat hyperconverged lahenduste tootjat Nutanixi. Kõne alla võetakse igapäevased IT-väljakutsed, mida Nutanix oma tuhandetel klientidel lahendada aitab ning räägitakse ettevõtte klientide kogemuslugudest.

Seejärel teeb Mariusz Rybusinski Veeamist pikalt oodatud esitluse, kus lisaks Veeam Agents for Windows & Linux ja Veeam Backup for Office 365 tuleb tutvustamisele ka uus Veeam Availability Suite 9.5 Update 4. See toob kaasa hulganisti täiendusi andmete turvalisemaks kaitseks, mille selgitamiseks on kavas ka live demo.

Loogilise jätkuna võtab sõnajärje üle Claes Carlstedt, et tutvustada Fujitsu platvormi Nutanixi ja Veeami jooksutamiseks. Ta räägib Fujitsu terviklahendusest “Nutanix on Primergy” ja Veeam varunduse lihtsusest, kui kasutada selleks ETERNUS CS800 kettapõhist varundusseadet.

Teenustepõhise IT uued arengud ja outsouringu nipid

Seminari lõpuosas annab Datafoxi teenuste valdkonna juht Kristjan Ok ülevaate teenustepõhise IT (ITaaS) uutest arengutest. Ta vaatab Datafoxi enda tugi- ja pilveteenuste köögipoolele, kuidas teenuseid osutatakse ja mis lahendusi kliendi maksimaalse rahulolu tagamiseks kasutatakse.

Sündmuse lõpetab Datafoxi arendusüksuse juhi Rainar Üti esitlus IT-projektide outsourcingust. Rainar jutustab, milliseid projektijuhtimis- ning tasustamismudeleid on olemas, milliseid “räpaseid trikke” outsourcing-firmad võivad kasutada ning toob näiteid elust enesest, kuidas teenuseid väljast tellides kulusid kokku hoida ning see enda kasuks tööle panna.

Seminar “IT = Sinu äri” toimub Tallinnas Metropol Spa Hotellis neljapäeval, 14. veebruaril kell 12-17.00 ning see on kõigile osalejatele tasuta. Seminaril osalemiseks saab registreeruda veebilehel www.datafox.ee/it-seminar

Kuuendat aastat tegutsev Datafox on täielikult kodumaisel kapitalil põhinev IT-ettevõte. Datafox pakub üle Eesti IT-taristu tugi- ja haldusteenuseid, andme- ja serverikeskuse lahendusi, tarkvara, infosüsteeme ja kommunikatsioonilahendusi pilveteenusena ning võrgu- ning IT-turvalisuse teenuseid. Igapäevaselt on ettevõtte hallata ligi 1500 tööjaama, 250 serverit ja andmehoidlat ning kümneid IP-põhiseid kommunikatsioonilahendusi, turvalahendusi, klienditeeninduse süsteeme ja pilveteenuseid. Mullu 3,7 miljonit eurot käivet teeninud ettevõte annab tööd 17 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755