Silicon Valley otsib pärast Skype ostu uut suurt asja Euroopast

Kõik teed ja internetimarsruudid viivad
Silicon Valleysse, vähemalt nii tundub Euroopa kommunikatsiooni ettevõtetele,
kirjutab Financial Times.

Kui eBay ostis Londonis, Luxembourgis ja Tallinnas tegutseva Skype`i, asusid USA riskikapitalistid järgmist "suurt asja" Euroopast otsima.

Sequoia Capitali osanik Michael Moritz, kes on toetanud teiste seas Google`it, Yahood, ja YouTube`i, leidis kahe noore austerlase VoIPi ettevõtte Jajah (Voice over internet protocol, hääl üle interneti). Ühe ettevõtte asutaja Daniel Mattesi sõnul tuli see üllatusena: "Me lootsime Euroopa riskikapitalidega äri teha."

Sequoia Capitali ettepanekul oli üks konks: kui ta teeb oma esimese investeeringu Euroopasse, peab ettevõte kolima Californiasse. "Meil kulus kaks sekundit otsustamaks, see oli ainukordne võimalus," lisas Mattes.

Kuigi Sequoia nõudmine võib kummaline olla, on asutajad tänulikud, sest Valley tingimised on tunduvalt paremad, kui nende Euroopa ametivendadel. "USAs on riskikapitalistidel absoluutselt teine lähenemine, Euroopas käituvad nad nagu pankurid, kes annavad natuke raha iga etapi läbimise järel, kui sa midagi ei saavuta, ei saa sa midagi. USAs nad küsivad, millised on järgneva kahe aasta kulutused ja nad annavad selle raha sulle, sa ei pea pidevalt ettevõtte finantseerimise peale mõtlema," ütleb Mattes

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a TECHNICAL WRITER

Derivco Estonia OÜ

15. detsember 2017

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Arvamused

Teabevara