3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmes elektrirongis saab WiFit kasutada

Alates oktoobrist on võimalik kolmes elektrirongi vagunis kasutada tasuta traadita internetiühendust, novembri lõpust kõigis Elektriraudtee rongides, teatas ettevõte.

Elektriraudtee müügi- ja arendusfirektor Kuldar Väärsi täpsustas, et WiFi oranzhi sildi järgi on kolm esimest vagunit kergesti leitavad, reegel on ka see, et need on alati rongikoosseisu esimesed vagunid. Millistel liinidel täpselt WiFi vagunid sõidavad, on tema sõnul võimatu öelda, kuna rongid vahetavad marsruute.

Elektriraudtee kulutas seadmete ostmisele 150 000 krooni, lisandub edaspidine igakuine andmeside teenuse kulu, kuid reisijatele WiFi on tasuta.

Elektriraudtee AS kasutab WiFi võimaluse pakkumiseks EMT teenuseid. Kasutusel on vastavalt levialale kas UMTS, EDGE või GPRS ühendus. Sellest tulenevalt ka maksimaalne ühenduskiirus kas 384 Kb/s, 220Kb/s või 56Kb/s. Lõppkasutaja kiirus sõltub kasutajate hulgast rongis ning võrgu koormatusest.

Elektriraudtee AS teenindab reisijaid Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila-Riisipere, Tallinn-Keila-Paldiski ja Tallinn-Keila-Klooga-Rand liinidel. Aastas teenindab Elektriraudtee AS 3,2 miljonit reisijat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755