Apple võib saada moslemite uueks vihaobjektiks

Arvutifirma Apple pood New Yorgis on mõne
islamiringkonna arvates järjekordne sihilik solvang usu pihta, sest sarnaneb
islami tähtsama pühapaigaga, Kaabaga Mekas.


10. oktoobril on islamistlik veebisait väitnud, et New Yorgi 5. Avenüüle kerkinud kuubikujuline ehitis on mõeldud islamiusuliste ärritamiseks, teatasid uudisteportaalid viidates The Middle East Media Research Institute'ile. Islamistide väitel nimetatakse ehitist Apple'i Mekaks, see on sarnaselt pühapaigaga avatud ööpäev läbi ning seal asuvas baaris müüakse alkoholi, seega on tegu rämeda rünnakuga islami vastu.


Varem sel aastal on islamiringkonnad avaldanud pahameelt ühes Taani ajalehes avaldatud väidetavalt prohvet Muhamedi solvavate karikatuuride üle, millele järgnesid meeleavaldused ja vandalismiaktid ning paavst Benedictus XVI sõnavõtu pärast islami teemal.

Vikipeedia andmetel on Kaaba (araabia keeles al-Ka‘abah) ehitis Mekas Suure mošee õuel ja on islami tähtsaim pühamu. Kuubikujuline ehitis on kaetud musta kangaga, mida vahetatakse igal aastal. Kaaba edelaosas hõberaamis asub nn Must kivi (al-Hajar al-Aswad), mis arvatakse olevat meteoriitset päritolu.

Kaaba on 12 m pikk, 10 m lai ja 15 m kõrge ning asub madalal platvormil. Hallidest kiviplokkidest ja marmorist ehitise nurgad on suunatud nelja ilmakaare poole.

Seitse korda vastupäeva ümber Kaaba käimine ja Musta kivi suudlemine on muslimite palverännaku hadži üks peamisi rituaale.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara