17. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Motorola leiutas parasiitmobiili

Motorola on leiutanud kavala mooduse, kuidas sõbrad ja sugulased saavad suhelda, kui telefoni aku on tühjaks saanud.

Uus süsteem on võimalik tänu sinihamba-tehnoloogiale, mis loob lühikese maa tagant juhtmeta ühendusi ja mis nõuab tunduvalt vähem energiat kui tavaline mobiilikõne, kirjutas NewScientistTech.com.

Kui telefon taipab, et aku hakkab tühjaks saama, lülitab ta ebavajalikud funktsioonid välja ja blokeerib kõik sissetulevad kõned. Samal ajal telefon lülitab sisse nn sinihamba, mis hakkab otsima sobivat nn peremees-telefoni.

Tühjeneva akuga telefon saadab sinihamba-süsteemiga eelnevalt valitud sõprade ja tuttavate nimekirjale SMSi, milles on kirjas, et suhelda saab vaid SMS teel. Kui nn peremees-telefoni omanik lubab, siis kõik tavalise mobiilivõrgu kaudu saabunud SMSid saadetakse sinihamba-süsteemiga edasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755