18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli 3. kvartali müügitulu oli 8,7 miljardit dollarit

Intel teatas, et ettevõtte majandusaasta 3. kvartali müügitulu oli 8,7 miljardit dollarit, tegevuskasum ulatus 1,4 miljardi dollarini, puhaskasum 1,3 miljardi dollarini ja tulu aktsia kohta 22 sendini.

Jättes välja optsioonid ja muu töötajatele suunatud aktsiapõhise sissetuleku mõju oli ettevõtte tegevuskasum 1,7 miljardit, puhaskasum 1,5 miljardit ja tulu aktsia kohta 27 senti.

Kvartalitulemused sisaldavad Micron Technology osaluse osalisest müügist saadud tulu 100 miljonit dollarit, muude osaluste müügitulu 130 miljonit dollarit ning restruktureerimistasusid 98 miljoni dollari väärtuses. Eelnimetatu suurendatu tulu aktsia kohta 1,5 senti.

"Oleme kolmanda kvartali tulemustega rahul. Tarnisime rekordilistes kogustes sülearvuti- ja serveriprotsessoreid, arvutitööstus võttis hästi vastu meie uued tooted ning tulevased neljatuumalised protsessorid aitavad meie liidripositsiooni veelgi kindlustada,” sõnas Inteli juth Paul Otellini.

Kolmanda kvartali kasumimarginaal oli juulis vastavuses ettevõtte ootustega, kuna protsessorite müügitulu kasvu varjutas vanemate protsessorite mahakandmine 100 miljoni dollari väärtuses. Kulud (teadus- ja arendustegevus, ühinemised ja ülevõtmised) olid oodatust madalamad tulenevalt väiksemast palgafondist ja sellega kaasnevatest kuludest. Puhastulu investeeringutest aktsiakapitali ning täiendav intressitulu oli oodatust parem.

Intel alustas lauarvutitele ja suurt arvutusjõudlust vajavatele serveritele mõeldud maailma esimeste neljatuumaliste protsessorite esialgset tarnimist. Inteli neljatuumalised protsessorid sobivad kasutamiseks ettevõtte varasemates platvormides, kasvatades jõudlust serverites 50%, tööjaamades ning lauarvutites isegi kuni 70%.

Möödunud kvartalis teatas Intel üleminekust 65 nm tootmistehnoloogiale, millega suudeti kvartali jooksul valmistada 40 protsessorit. Nendest 6 miljonit põhinesid Inteli uuel Core-mikroarhitektuuril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755