19. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtmeteta kontor on uuest aastast reaalsus

Kuigi paberita kontor on veel unistus, siis alates järgmisest aastast on juhtmeteta kontor reaalsus.

Kõik, kes on tüdinenud juhtmetest, mis ühendavat arvutit ja klaviatuuri, hiirt, MP3 mängijaid, võivad rõõmustada, sest varsti asendab juhtmed Certified Wireless USB ühendus, kirjutas CNET News.com.

Nn ultrawideband lühendatult UWB ühendab tulevikus arvutid, printerid, MP3 mängijad jne.

UWB tehnoloogia võib saata 480 megabitti sekundis kuni 3 meetri kaugusele, mis on sama kiirus, milleks on võimeline USP 2.0 ja palju kiirem kui tänased WiFi võrgud.

Uus lahendus võimaldab digikaameraga tehtud pildid koheselt ühe nupuvajutusega arvutisse laadida. Kui arvuti märkab läheduses uut seadet, küsib ta kas ta peaks ühendama kaamera, kõvaketta või telefoni. Kasutaja loaga hakatakse koheselt arvutisse tõmbama viimaseid pilte ja saab sättida nii, et tulevikus ei ole vaja toimingut enam autoriseerida.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755