19. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoftil ja Mozillal on uued veebilehitsejad

Microsoftil tuli kolmapäeval välja Internet Explorer 7 ja Mozilla Firefox 2 tuleb välja kuu lõpus.

Microsoftil, kellele kuulub 86% turust, tuli kolmapäeval välja Internet Explorer 7. See on esimene Exploreri uuendus peale seda kui Internet Explorer 6 tuli välja 2001. aastal koos Windows XP operatsioonisüsteemiga, kirjutas Seattle Times.

Mozillal on umbes 70 miljonit aktiivset kasutajat ja Firefox 2 tuleb välja kuu lõpus, ütlesid ettevõtte esindajad.

Internet Explorer 7 muudatused on tunduvalt suuremad, kui Firefox 2el, kuna viimane Firefoxi versioon tuli välja alles aasta tagasi.

Kuna inimesed kasutavad järjest rohkem veebilehitsejaid, oli Microsofti soov teha browser turvalisemaks ja lihtsamaks. Explorer 7 välimus on puhtam, nupud on väiksemad, rohkem ruumi on antud kodulehe vaatamise aknale. Lisatud on mitme kodulehe korraga vaatamise võimalus samas veebilehitsejas, nagu praegu on see võimalus Mozillas.

Mõlemas veebilehitsejas on täiustatud süsteemi, mis aitab kasutajatel eelmale hoida petturite lehtedest, mis koguvad nende isikuandmeid, mida saab kasutada identiteedi varguseks.

Mõlemas browseris on täiustatud RSSi funktsiooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755