23. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglise telekomifirma avab homme digitaalse seifi

Et vältida õnnetut arvuti taga istumist, kui raal kokku jookseb, pakub telekommunikatsioonifirma BT võimalust hoiustada oma väärtuslikud failid virtuaalses seifis.

Fotod, muusika, videod ja tavalised dokumendid säilivad, kui arvuti kokku jookseb, viirusesse nakatub või lihtsalt ära varastatakse, kirjutas The Guardian.

BT teenindusdirektori Emma Sandersoni sõnul on uus teenus avatud kõigile soovijatele. Lisaks peaks nn digitaalseifi projekt tõstma inimeste teadmisi internetis valitsevatest ohtudest.

USB mälupulgad, flopid ja CD võivad alati katki minna ja kaduda. Online-lao eelis on see, et sellele pääseb ligi igalt poolt.

Kaks gigabaiti, kuhu mahub 1000 pilti või 300 minutit muusikat, on tasuta. 20GB seif maksab 115 krooni kuus. Mõlemale pääseb ligi btdigitalvault.bt.com kaudu, mis avatakse homme.

Ka teised inimesed, kui omanik lubab, pääsevad seifile ligi, nii et see toimib failijagamissüsteemina.

BT on maailma vanim kommunikatsiooniettevõte. Electric Telegraph Company asutati 1846. aastal Inglismaal ning oli esimene, mis kasutas tuttuut telegraafi tehnoloogiat väljaspool USAd.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755