3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft asus toetama Linuxi kasutamist

Microsofti tegevjuht Steve Ballmer avalikustas San Franciscos koostöölepingu Novelliga avatud koodiga operatsioonisüsteemi Linux arendamiseks, vahendab ETV24.

Microsoft teatas, et toetab nüüd Windowsi ja Linuxi paralleelset kasutamist. Microsoft pakub tuge ja tehnoloogiat, et Linuxi tarkvara töötaks Windowsiga.

Otsus tähendab seda, et pärast aastatepikkuseid püüdeid avatud koodiga rivaal kõrvale tõrjuda, tunnustas Microsoft avatud koodiga operatsioonisüsteemi Linux tähtsat osa eriti serveriturul.

Tehnoloogialase nõustamisega tegeleva kompanii Gartner andmeil oli 21% maailma serveritest kasutusel Linux ja 67% Windows

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755