7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i loojad on kaotanud veerand miljardit krooni

Mullu Skype'i müünud loojad on eBay aktsia languse tõttu saanud tänaseks enam kui veerand miljardit krooni kahju.

Skype'i juhtide firma Ambient Sound Investments OÜ 2005. majandusaasta aruandest selgub, et aastavahetuse seisuga oli Toivo Annuse, Ahti Heinla, Priit Kasesalu ja Jaan Tallinna firma arvel 916,3 miljoni krooni väärtuses eBay aktsiaid. Kuna aruandes on kirjas, et tegu on pikaajalise investeeringuga, ei ole nelik tõenäoliselt veel aktsiaid müünud.

Äripäeva arvutuse kohaselt oli meestel kokku umbes 1,6 miljonit aktsiat. Kui 2005. aasta 31. detsembris maksis eBay aktsia 43,22 USA dollarit, siis tänase seisuga on aktsia väärtus langenud 32,75 dollarini. Seega on mehed eBay aktsia hinna languse tõttu saanud kahju ligi 270 mln krooni eest.

Skype müüdi eBay'le 33 miljardi krooni eest. Osa summast oli sularahas ja osa aktsiates. Üks internetitelefoni müügi tingimus oli see, et kui Skype´i asutajad soovivad tulevikus eBay aktsiad maha müüa, siis ei tohi nad teenida müügist rohkem kui 1,5 miljardit dollarit (18,7 miljardit krooni).

Eesti neliku kõrval olid Skype'i suuremateks omanikeks rootslane Niklas Zennström ja taanlane Janus Friis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755