Autorikaitsjad sulgesid taas subtiitrite lehe

Alles hiljaaegu pandi Eesti Autoriõiguste
Kaitse Organisatsiooni (EAKO) eestvedamisel kinni eestikeelseid subtiitreid
jagav veebileht SubClub. Nüüd tabas taas elluärganud lehte sama saatus Ameerika
serveris, kirjutas Tarbija24.ee.

Kuna aga selline iseseisev ja autoriõiguste omanikuga kooskõlastamata tõlketegevus loeti samuti autoriõiguse rikkumise alla käivaks, sunniti meie kohalike autorikaitsjate survel veebiteenuse majutuse pakkujat veebilehte sulgema.

Ent kaua ei pidanud meie filmifännid omakeelsete subtiitrite puudumise all kannatama – veebileht leidis endale uue kodu serverimajutust pakkuvas USA serveris.

Kuid hiljaaegu avastasid MPAA uurijad (arvatavasti siitmailt saabunud näpunäidete järgi) nende endi nina all toime pandava jõhkra eestikeelse autoriõiguse rikkumise ning valvsa MPAA piraatlusvastaste operatsioonide veebidetektiivi Michael Gischner'i näpunäidete kohaselt suleti ka uues kohas (IP aadress: 66.29.125.193) kuritahtlikult tegutsenud tõlkepiraatide pelgupaik.

Tõendusmaterjalina oli lisatud kümneid lehekülgi pikk loetelu filmidest, millele olid meie autoreid ja nende õigusi mitteaustavad kaasmaalased tõlkeid vorpinud ja neid autoreile punast krossigi maksmata kõigile soovijaile tasuta jaganud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara