Euroopa kosmoseagentuur otsib Eestist hankijaid

Täna saabub Eestisse Euroopa
kosmoseagentuuri (European Space Agency, lüh – ESA) delegatsioon, et saada
ülevaade Eesti kosmosetööstuse potentsiaalist ja arutada sõlmitava koostööalase
raamlepingu tingimusi.

Kahepäevase visiidi käigus kohtub ESA delegatsioon majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega, külastab Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna tehnoparki Tehnopol ning tutvub mitmete sidetehnikat tootvate firmadega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

ESA on valitsustevaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada kosmoseuuringuid, arendada uusi tehnoloogiaid ja tugevdada Euroopa tööstuse konkurentsivõimet. Selle organisatsiooniga liituda kavatseval Eestil tuleb sõlmida nn raamleping, kus on määratletud edasise koostöö vormid.

Raamlepingu sõlmimisele järgneb nn koopereerunud liikme (European Cooperating State - ECS) staatus riikidele, kes on ESAga sõlminud koopereerumisleppe. ECS staatus annab võimaluse osaleda PECS (Programme for European Cooperating State) programmis. PECS programm on üheks eelastmeks ESA täisliikmeks saamisel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara