21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits: põlevkivi ei peaks kaevandama õlitootjate nuumamiseks

Riigikogu liikme Kadi Pärnitsa arvates on uus põlevkivi arengukava välja töötatud tehaste mitte siseriiklikust kasumist lähtudes.

Praegune põlevkivi arengukava tööversioon tõstab igaaastast põlevkivi kaevandamise mahtu 20 miljoni tonnini. Põhjuseks ei ole elektri tootmine, vaid põlevkiviõli tootjate uued tehased. Täna on kaevanduslubasid välja antud juba 23 miljoni tonni põlevkivi kaevandamiseks.

Töögrupi juht Raukas ütles arengukava arutelul, et midagi teha ei saa.

Pärnits pole aga sellega nõus. "Põlevkivi arengukava ei tohi põlevkiviõli tehaste kasumist lähtuda. Tootmisel tuleb lähtuda siseriiklikust huvist," rõhutas Pärnits oma pöördumises.

Pärnits lisas, et põlevkivi arengukavast kumab läbi soov jätkata samas vaimus nagu seni aastani 2015. Kava järgi suurendatakse põlevkivi kaevandamise mahtu pea 8 miljoni tonni võrra aastas ja pole lootustki, et Eesti hakkaks põlevkivi osa energeetikatootmises vähendama.

SDE on teinud ettepaneku arengukava tuua heakskiitmiseks riigikogusse.

Siiani on valitsus seisnud selle eest, et kava kinnitada vaid valitsuses.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755