Tallinnas on Euroopa parimad mobiiliteenused

Tallinn on Euroopa parim linn
mobiiliteenuseid hindava mWatch Europe 2006 uuringu järgi, Helsingi oli teine,
Lundoli kolmandal ja Västervik neljandal kohal, ning Oslo viies.

Uuringu tulemused avaldati täna paar tundi tagasi Helsingis IST 2006 konverentsil.

Uus üle-Euroopaline uuring 21 linna-regiooni kohta toob välja Tallinna, Helsingi, Lundi ja Västerviki kui Euroopa juhtivad kogukonnad mobiilsete IKT lahenduste vallas.

Uuringut mWatch Europe 2006 esitleti täna 3000 delegaadile Euroopa IST 2006 konverentsil Helsingis.

80 huvitavama mobiilse lahenduse abil näitab mWatch 2006 raamat Euroopa kasvavat tugevust mobiilsete IKT-lahenduste loomisel. Raamat näitab ka seda, et aktiivsete kasutajate nõudmised on olulised uute mobiilse tehnoloogia lahenduste taganttõukajad.

mWatch raamat identifitseerib juhtivad "mobiilsed linnad", kus infrastruktuur ja juhtimissüsteem toetavad innovatsiooni mobiilsete teenuste vallas. Raamat toob välja ka linna-regioonid Euroopas, kus muutused mobiilse infoühiskonna raames on aeglased.

Eesti sai kõige kõrgemad punktid hindamise all olnud regioonide hulgas eelkõige tänu hästi arenenud soodsa hinnatasemega infrastruktuurile, arengut toetavale seadusandlusele ja avatud mobiilsete teenuste kasutajatele. Tallinna nõrgaks küljeks on vähe-innovaatiline keskkond. Kuigi uute alustavate ettevõtet arv ja võime tulla turule uute edukate teenustega on kõrge, siis madal huvi võrgustike vastu ja väga väike tehnoloogia patentide arv annavad põhjust muretsemiseks. Seetõttu on vajalik rohkem investeerida vastavate kompetentside ja toetavate struktuuride loomisse.

mWatch Europe 2006 näitab ja võrdleb seisu 21 Euroopa linnades ja regioonides Helsingist põhjas Barcelonani lõunas. Mobiilse valmisoleku indeks (Mobile Readiness Index, MRI) hindab innovaatilist potentsiaali ja olulisi tegevusi, mis on vajalikud piirkonna jaoks saamaks viljakaks test-piirkondaks kasutajate poolt initsieeritud mobiilsete lahenduste jaoks. Esimest korda on otsustajatel võrdlev raamistik, mis võib mõjutada kohalikku, regionaalset, riiklikku ja tervet Euroopat hõlmavat seadusloomet.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara