21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varsti asendab mobiil nii võtmeid kui rahakotti

Mobiiltelefonid on sammukese lähemal sellele, et neid saaks kasutada krediitkaardi, autovõtme ja kontserdipiletina.

GSM Associationi (GSMA) kuuluvad mobiilioperaatorid üle maailma, kes teenindava umbes maailma 40% telefonikasutajatest. GSMA ütles, et nad loovad ühtset lähisuhtlus standardit (near field communications ehk NFC), mis kõike ülalmainitut võimaldab, kirjutas ZDNet UK.

Telefoni paigaldatakse RFID-kiip (radio frequency identification ehk raadiosagedus identifitseerimine) koos NFC tarkvaraga. GSMA sõnul selle tehnoloogia lisamine mobiili suhteliselt tagasihoidlik kulutus.

Kasutaja võib mobiiliga osta näiteks kontserdipiletid ja kontserdile minnes tunneb RFID lugeja piletid ära ning tagab sissepääsu, ka võib telefon toimida kui autovõti, mis avab auto uksed, kui sa läheduses oled. GSMA esindaja sõnul võiks telefon tulevikus asendada nii võtmeid kui rahakotti.

GSMA kuuluvad mobiilioperaatorid üle maailma, NFC tehnoloogia arendamisega tegelevad 14 operaatorit, sealhulgas Orange ja Vodafone.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755