23. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

India tudeng leiutas paberist andmekandja

India tudengi kinnitusel on ta välja mõelnud loodussõbraliku paberist andmekandja, kuhu mahub 90-450 GB infot.

Muslim Educational Society Engineering College`i 24aastane tudengi Sainul Abideen sõnul kasutab tema Mitmekülgse Vikerkaare Ketas ("Rainbow Versatile Disc" ehk RVD) info salvestamiseks nullide ja ühtede asemel geomeetrilisi kujundeid nagu ringid, ruudud ja kolmnurgad, mida kombineeritaks erinevate värvidega, kirjutas Register.

Seda vikerkaare formaati loeb skänner. Demol näitas Abideen, kuidas 432 lehekülge teksti oli salvestud nelja ruutsentimeetri suurusele paberitükile.

Abideeni sõnul on uue tehnoloogia eelis odavus ja keskkonnasõbralikkus. Ühe CD tootmiseks kuluva rahaga saaks toota kümme RVD-d, mille andmemahtuvus on 131 korda suurem.

Hetkel töötab Abideen selle kallal, et RVD skänner mahuks sülearvutisse ja ka mobiilis saaks kasutada SIM-kaardi suuruseid andmekandjaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755