24. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay's piraattarkvara müünud mehed said 100 000 dollarit trahvi

Kaks eBay piraat Norton`i turvatarkvara müünud kaupmeest nõustusid maksma 100 000 dollari (1,2 mln krooni) suurust kajutasu.

Software and Information Industry Association (SIIA) jõudis piraattarkvara müüjatega kokkuleppele. Kevin Liu ja GT Tian lubasid, et nad ei müü enam illegaalset tarkvara ja andsid SIIA-le oma klientide ja varustajate nimekirja, kirjutas The Register.

Liu ja Tian korraldasid möödunud kahe aasta jooksul 8000 edukat oksjonit. SIIA sõnul müüsid nad 123 000 dollari (1,4 mln krooni) eest maha tarkavara, mille turuväärtus oli 750 000 dollarit (9 mln krooni).

Kevin Liu ütles, et kui ta oleks teadnud, et SIIA jälgib eBay piraattarkvara oksjoneid ning et see tarkvara, mida ta müüb on illegaalne ja et sellist tegevuse eest tuleb nii kõrget trahvi maksta, ei oleks ta mitte kunagi piraattarkvara müünud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755