Digipildi loob Microlink Eesti ja digiregistratuuri Medisoft ning Cell Network

Sotsiaalministeeriumi korraldatud
riigihankel selgusid firmad, kes hakkavad ellu viima digiregistratuuri ja
digipildi projektide IT-süsteemide tehnilisi lahendusi.

Mõlemale hankele laekus üks pakkumine, digiregistratuuri puhul AS Microlink Eestilt ja digipildi puhul AS Medisofti ja AS Cell Networki ühispakkumine, mõlemad pakkumised kuulutati hankekomisjoni poolt edukaks, teatas sotsiaalministeerium.

Partneritega lepingu sõlmimiseni loodetakse jõuda detsembris, infosüsteemide valmimistähtaeg on järgmise aasta lõpp. Digiregistratuur ja digipildid on osa e-tervise infosüsteemist, mille eesmärk on parem infovahetus haiglate ja arstide vahel.

Digiregistratuuri projekti raames luuakse arstidele ja patsientidele vastuvõtule ja uuringule aja broneerimise võimalus läbi keskse portaali. Patsient saab valida, muuta ja tühistada enda jaoks sobivaimat vastuvõtuaega erinevates süsteemiga liitunud raviasutustes. Digiregistratuuri infosüsteem ei vaheta välja hetkel meditsiiniasutustes kasutusel olevaid süsteeme.

Digipildi projekti muudab röntgeni ja muude radioloogiliste uuringute digitaalsed pildid kättesaadavaks kõikidele arstidele. See võimaldab säästa patsienti dubleerivatest uuringutest, kui ta lisauuringuid ei vaja.

Käesoleva aasta juulis valiti välja ka digitaalse terviseloo teostaja, Hewlett-Packardi, Microlinki ja Icefire konsortsium, kes alustas sügisel tehnilist projekteerimist.

E-tervise infosüsteemi moodustavad neli projekti - digitaalne tervislugu, digiregistratuur, digipildid ja digiretsept, mille loomist rahastatakse EL Struktuurifondist 36 miljoni krooni ulatuses. Projektide lõpptähtaeg on 2008. a suvel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara