5. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAS hakkab sõrmejälgi võtma

SAS alustab biomeetrilist registreerimist lennujaamades üle kogu Rootsi, lähema aasta jooksul uus süsteem Eestisse ei jõua.

Novembri- ja detsembrikuu jooksul kõigis SASi Rootsi lennujaamades tööd alustav uudne süsteem lubab reisida, kasutades isikukontrollis oma sõrmejälge, mille järgi registreeritakse ka reisija pagas. Uus meetod teeb registreerimise kiiremaks ja turvalisemaks, teatas ettevõte.

"Kindlasti on lootust," vastas SAS Eesti piirkonna juht Katrin Luhaäär küsimusele, kas on lootust, et sarnane süsteem ka Eestis käivitub. "Lähema aasta jooksul seda aga kindlasti ei juhtu."Uus, maailmas ainulaadne süsteem pakub mitmeid eeliseid. Oma sõrmejälg tuleb registreerimiseks anda check-in lauas ning veelkord vahetult enne lennukisse sisenemist. Sel viisil on ka pagas reisijaga vastavuses. Samuti pole uue meetodi puhul vajadust fotoga isikut tõendava dokumendi järele, sõrmejäljest saab reisija isikutõend.

Peale reisi lõppu kustutatakse reisija sõrmejälg süsteemi poolt. Sõrmejälje isikutõendina kasutamine on valikuline, kes tahab võib jätkata reisimist ka ID-kaardi või passiga.

Firma Precise Biometrics poolt välja töötatud biomeetrilise süsteemi kasutuselevõtuga on SAS esimene Euroopa Liidu kooskõlastatud turvanõuetele vastav lennukompanii. Pikemas perspektiivis hakkab sõrmejäljelugemine tööle kõikidel lendudel Skandinaavia piires.

Scandinavian Airlines Systems Sweden kuulub SAS Groupi tütarettevõtete alla. 4 lennusihtpunktiga SAS Swedenil on ligikaudu 6 miljonit reisijat aastas. 42 lennukiga varustatud ja 2500 töötajaga lennufirma teostab päevas umbes 300 tõusu ja maandumist. SAS Sweden on täna Rootsis kõige enam madalahinnalisi pileteid müüv lennukompanii.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755