Ainar Ruussaar: 2010 on Eestis 25 üleriigilist digi-TV kanalit

Kolme aasta pärast on Eestis 25 üleriigilist
digitelevisiooni kanalit, ennustas tänasel IT-konverentsil ETV juht Ainar
Ruussaar.

Neist veerandsajast digi-TV kanalist on kümme toodetud Eestis, sealhulgas ka ühe kaameraga tehtavad saated, sest põhimõtteliselt võib igaüks teha oma kanali, lisas ta.

Kirjeldades võimalikku olukorda Eesti telemaastikul 2010. aastal ennustas Ruussaar, et siis on Eestis ka üks-kaks piirkondlikku teleprogrammi. Kindlasti on poliitikutelgi siis oma piirkondlikud telekanalid, vihjas ta mitme ettevõtja meediaostudele viimasel ajal.

Samuti on Ruussaare hinnangul kolme aasta pärast Eestis 8-10 üsna kvaliteetse sisuga interneti-TV keskkonda. Interneti-TV on täna üha populaarsem erakordsete uudiste ja otseülekannete korral nagu näiteks mereparaad, kuninganna ja president Bushi visiidid, märkis ta.

Praegu on tema sõnul väga vähesed nõus internetis saadete eest maksma. "Inimesed käivad meie veebis, vaatavad saadete tasuta tutvustusi, kuid ei ole valmis selle eest maksma," rääkis ETV juht.

2010. aastal on Ruussaare sõnul Eestis populaarne ka saadete tellimine mobiilile. Euroopas valitseb mobiili-TV suhtes skeptitsism, kuid Aasias kasutatakse seda palju ja toodetakse ka eraldi saateid mobiili-TV-le. "Ma ei usu, et lähema kahe aasta jooksul hakkaks siin keegi pakkuma mobiili-TV-le eraldi sisu," ütles Ruussaar.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara