7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eero Tohver: kontori mõte muutub radikaalselt

Kontori mõte muutub lähiajal radikaalselt, ütles IT-arendusfirma Uptime juht Eero Tohver tänasel konverentsil.

Tulevikukontor on mugav nagu kodu, kindlus rahulikuks töötegemiseks ja omavahelise suhtlemise paik, sõnas ta. Kontoril pole enam töökoha monopoli, tööd saab teha igal pool kontorist väljas, sealhulgas ka meeskonnatööd. Inimesed on sellest kahjuks või õnneks hästi aru saanud, rääkis Tohver.

Samas ei arva ta, et kontor kui selline kaob. Kui kümme aastat tagasi arvati, et kontorid kaovad ära ja tööd tehakse näiteks kodus, siis nüüd on see osutunud ekslikuks – kõik ei taha kodus töötada, seal on segavaid tegureid, sõnas Tohver.

Tulevikukontoris muutuvad töövahendid tema ütlusel üha personaalsemaks ja inimesed otsustavad ise, kellega suhtlevad ja infot vahetavad. Kui firmad ka tahaksid, ei ole nad võimelised enam kontrollima, kuidas ja kellega infot jagatakse, kinnitas Tohver. „Ka meie firmas liigub täna palju infot, mille kohta mina ei tea midagi. Aga see pole ka probleem,” ütles IT-arendusfirma Uptime juht.

Võrreldes kontoreid täna ja varasemal ajal on tema sõnul üheks erinevuseks töövahendite ebaselge kuuluvus. Olgugi sülearvuti firma bilansis ja töötaja kasutada, kuid firma ei saa ette kirjutada, mida sellega tohib teha, märkis Tohver.

Minevikus tähendas kontor võimsaid kontorimasinaid, suuri ja uhkeid ruume, samuti ka fikseeritud karjääriredelit ja tökohta kuni pensionini, rääkis ta. Mõned rollid ja kontorimasinad on vajunud unustusse, paljud tööprotsessid on tundmatuseni muutunud, lisas Tohver IT-konverentsil esinedes.

Varem Reformierakonna peasekretärina töötanud Eero Tohver juhib 2003. aastast IT-arendusfirmat Uptime.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755