11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: mobiili rändlusteenus on kallis

Majandusminister Edgar Savisaar ütles Euroopa Liidu ministrite transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogu istungil, et rändlusteenus on liiga kallis.

Savisaar rõhutas, et tähelepanu tuleks pöörata meetmetele, mis soodustavad konkurentsi ning turu iseregulatsiooni.

"Eesti soovib edendada kogu Euroopa Liitu hõlmava rändlusteenuste ühtse turu arengut nii, et välismaal mobiilside kasutamise hinnad ei oleks ELis reisides põhjendamatult kõrgemad hindadest, mis makstakse kõnede eest tarbija koduriigis," ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar Brüsselis peetud kõnes, teatas MKM.

Majandusministri sõnul Eesti üldiselt ei toeta toodete ja hindade reguleerimist, kuid leiab, et rändluse (roaming) häälkõnede turu osas on sekkumine õigustatud, kuna tegemist on turutõrkega ning Euroopa Komisjoni varasemad meetmed ei ole aidanud oluliselt alandada kõne hindu ei jae- ega hulgimüügi tasandil. "Samas soovime rõhutada, et enam tähelepanu tuleks pöörata meetmetele, mis soodustavad konkurentsi ning turu iseregulatsiooni," märkis Savisaar.

Muudest küsimustest on kahepäevasel istungil päevakorral globaalne satelliitnavigatsioonisüsteem GALILEO, samuti raskeveokite peeglid, lähimerevedude edendamise programmi vahekokkuvõte, lennunduse välissuhted, tsiviillennunduse ühiseeskirjad ja turvalise infoühiskonna strateegia

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755