12. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA: tehnoloogiate paljusus on interneti levikuks hea

ASi Televõrk tehnoloogiline lahendus aitab kaasa interneti ligipääsuvõimaluste avardamisele, olles üks lisavõimalus interneti kasutamiseks, teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.

Suurem ligipääs internetile on üks olulisi riigi tegevussuundi infoühiskonna arendamisel, seetõttu on ka tehnoloogiate paljusus interneti levikuks hea, kommenteeris RIA tänast Televõrgu uudist, et firma hakkab pakkuma internetti üle Eesti.

Televõrgu 450megahertsise sagedusega võrk muudab interneti liikumise pealt kasutatavaks. Seda teenust saab hästi kasutada näiteks autodes, bussides ja rongides sülearvutiga surfamiseks, teatas RIA.

RIA teatel võimaldab hajusasustusega turutõrkepiirkondade internetiseerimise programmi „KülaTee3” raames pakutav püsiühendus kasutada olulisemalt rohkem internetiteenuseid ja on ka kõrgema turvalisusega. „KülaTee3” programmi kaudu saadav internet rahuldab ka aktiivse ja mitmekülgse internetikasutaja vajadused – näiteks e-hääletamiseks, riigi e-teenuste ja ID-kaardi elektrooniliseks kasutamiseks.

Käesoleva aasta lõpuks on „KülaTee3” programmi kaasabil on interneti püsiühendus kättesaadav ligi 90%-l Eesti territooriumist. „KülaTee” programmiga jätkatakse ka järgmisel aastal, et linna- ja maapiirkondade inimesed saaksid osaleda infoühiskonnas võrdsetel tingimustel ja võrdse kvaliteediga. Televõrgu pakutav võrguühendus aitab rahuldada ainult interneti kasutamise esmavajadusi, teatas RIA.

Käesoleval aastal korraldas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus hajusasustusega turutõukepiirkondade internetiseerimise programmi „KülaTee3” raames interneti püsiühenduse teenusepakkuja(te) leidmiseks hanked 13 maakonnas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755