12. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

San Franciscosse on tulemas uus Räniorg ehk Silicon Valley

San Francicos, mis oli 1990 aastate lõpul nn Ränioru (Silicon Valley) internetibuumi keskuseks, algab uus ring, kirjutab The Wall Street Journal.

Ajalehe sõnul on uueks keskuseks saamas taas Soma linnaosa kuhu ainuüksi ühte neljakorruselisse majja on alates aprillist asunud mitu tosinat alustavat internetifirmat, mis tegelevad online-pokkeri, online-video, blogimistarkvara ja paljude muude veebiäridega.

Ainuüksi septembrikuus paigutasid riskikapitalistid alustavatesse internetifirmadesse, mis on saanud hüüdnimeks Web 2.0- kompaniid, 455 miljonit dollarit (5,4 miljardit krooni). See on peaaegu kaks korda rohkem, kui paigutati sektorisse investeeringuid kogu 2005. aasta jooksul. Analoogiliselt üheksakümnendate dot.com firmadele paljud neist kasumit ei tooda, aga nad loodavad teenima hakata reklaami müügist, nagu seda on teinud otsingugigant Google.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755