15. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vodafone sai pealtkuulamise eest 76 mln eurot trahvi

Kreeka infoturvalisuse agentuur määras Vodafone Kreeka tütarettevõttele 76 miljoni eurose (1,2 miljardi kroonise) trahvi, sest ettevõte ei suutnud takistada 100 mobiiltelefoni illegaalset pealtkuulamist.

Pealkuulatud telefonide hulgas oli ka Kreeka peaministri Costas Karamanlisi mobiil, kirjutas Financial Times.

Vodafone teatas, et otsus on alusetu ja lubas edasi kaevata. Ettevõte teatas, et uurimine oli puudulik, kuna ei kaasatud Ericssoni, mis lõi telefoniliini pealtkuulamistarkvara.

Infokaitsjad teatasid, et Vodafone ei suutnud oma mobiilivõrku kaitsta ja ei suutnud informeerida kasutajaid, et nende telefone kuulati pealt.

Pealtkuulamise tarkvara installeeriti 2004. aastal Ateena olümpiamängude turvalisuse tegemiseks, kuid selle paigaldamisest teatati alles aasta hiljem.

Vodafone Kreeka tegevjuht George Koronias väitis, et nad ei teadnud pealtkuulamistarkvarast.

Ühe Vodafone juhi George Tsalikidise enesetapp enne päev enne pealkuulamisoperatsiooni avalikuks tulekut viitab, et ettevõte teadis sellest, kuid uurijad ei suutnud seost tuvastada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755