Tele2 võitis kohtus Sideametit

Tallinna Halduskohus rahuldas Tele2 kaebuse
Sideameti ettekirjutuse peale, teatas Tele2.

Tallinna Halduskohus tegi Tele2 jaoks positiivse kohtuotsuse 2004. aastal alanud kohtuvaidluses, kus Tele2 vaidlustas Sideameti ettekirjutuse.

Sideameti 2004. aasta ettekirjutusega kohustati Tele2 alandama mobiiltelefonivõrgus kõne lõpetamise sidumisteenuse tasusid. Tele2 leidis, et Sideameti ettekirjutus oli alusetu, kuivõrd telekommunikatsiooniseaduse § 42 lg 4 p 4 järgi oli selline ettekirjutus võimalik teha ainult olulise turujõuga ettevõtja suhtes. Sideameti otsuse kohaselt ei olnud Tele2 määratud aastal 2004 olulise turujõuga ettevõtjaks.

„Vaidlus käis ettekirjutuse õigusliku aluse üle ning kohus leidis, et selline alus Sideametil puudus” kommenteeris kohtulahendit Tele2 arendusdirektor Tarmo Osman. „Tele2 oli eelnevalt järjepidevalt sidumisteenuse tasusid alandanud ning oli ka valmis edaspidi seda tegema.”

Vaidlustatud ettekirjutus ja kohtuotsus ei ole seotud Tele2 ja Sideameti vahelise poolelioleva kohtuvaidlusega, mis põhineb 1. jaanuarist 2005.a jõustunud elektroonilise side seadusel ja selle raames tehtud turuanalüüsi tulemustel.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üleeuroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 31 miljonile kliendile 22 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust enam kui 500 000 kliendile. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara