28. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisministeerium toetab ligi 2 000 000 krooniga Gruusia koolide arvutiseerimisprogrammi

Välisministeerium toetab Gruusia Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt algatatud Hirvehüppe programmi 1 913 285 krooniga, millest 1 124 145 krooni on 2007. aasta ning 789 140 krooni 2008. aasta tegevusteks.

Välisminister Urmas Paet kirjutas alla käskkirjale, millega eraldatakse kõnealune summa välisministeeriumi eelarves arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul toetab Eesti Tiigrihüppe-sarnase programmi elluviimist Gruusias. „Eesti kui väikeriigi parimad võimalused arenguabi pakkuda seisnevad eelkõige teadmistepõhises nõustamises. Meie e-kogemus haridussüsteemi arvutiseerimisel ja noortele küberruumi kättesaadavaks tegemisel on Gruusias oodatud,” ütles Paet.

E-riigi Akadeemia Sihtasutuse projekti „Hirvehüppe programmi toetamine aastatel 2007-2008” eesmärgiks on kaasa aidata Hirvehüppe programmi edukale rakendamisele. Programmi raames varustatakse üldhariduskoolid arvutite ja internetiühendusega, planeeritakse ning viiakse läbi õpetajakoolitus, arendatakse haridusportaali, integreeritakse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia õppekavva ja koostatakse e-õppematerjalid, mida on võimalik kasutada ainetunnis.

Hirvehüpe on koolide arvutiseerimisprogramm, mis koostati 2004. aastal e-Riigi Akadeemia SA ning Gruusia Teadus- ja Haridusministeeriumi ekspertide koostöös ning mille Gruusia Haridus- ja Teadusministeerium 2005. aastal ametlikult vastu võttis. Programmi avas Gruusia president Saakašvili 2005. aasta märtsis ning sama aasta augustis loodi programmi elluviimiseks Hirvehüppe SA. Gruusia riik on kinnitanud programmi rahastamise kuni 2008. aasta lõpuni.

Arengu- ja humanitaarabi vahendite maht välisministeeriumi eelarves on 2006. aastal 15 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755