30. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnar Viik: iga põhikoolilõpetaja võiks saada riigilt sülearvuti

IT-visionäär Linnar Viigi sõnul võiks sülearvuti anda üheksanda klassi õpilastele, sest siis käib see nendega kaasas kuni põhihariduse omandamiseni ja sealt edasi kas kutsekoolis või gümnaasiumis.

«Hariduse formaalne pool peaks ajaga kaasas käima ja tuleb mõelda, kuidas infoühiskonnas õpilased kõigis piirkondades kõige parematele teadmistele ligi pääseks,» selgitas Viik ja lisas, et enam ei piisa sellest, kui õpilasel on koolis võimalik kasutada arvutit vaid aeg-ajalt, kirjutas postimees.ee.

«See oleks infoühiskonnas järgmine kvalitatiivne hüpe, kui hunniku õpikute asemel oleks ranitsas vaid poolteist kilo kaaluv arvuti. Ma usun, et see on reaalselt teostatav,» rääkis Viik.

Kui üks arvuti maksab umbes 10 000 krooni ja põhikooli lõpuklassides õpib kokku ligikaudu 15 000 õpilast, läheks ettevõtmine aastas maksma 150 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755