9. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ühendab iPodi ja mobiiltelefoni

Sel nädalal tuleb Apple Computer Inc. San Francisco Macworldi konverentsil välja oma selle aasta uute toodetega, mille seas on ka iPodi ja mobiiltelefoni ühendav seade, kirjutab Wall Street Journal.

Apple'i uusi tooteid on oodatud erakordse õhinaga. Täna kavatseb firma tutvustada enim kõneainet tekitanud seadet, milles on ühendatud iPod ja mobiiltelefon. See tagaks Apple'ile juurdepääsu tohutule traadita ühenduse ärile, kus igal aastal müüakse ligi miljard toodet. Selle kõrval on kaduvväike iPodi viimase viie aasta müüginumber - ligi 70 miljonit.

Kui seni on Apple mitu aastat nautinud digitaalse muusikapleieri iPodi edu ja kasvu, siis nüüd on finantsringkondades juttu sellest, et firma peab oma eduloo jätkamiseks peagi sisenema uutele suurtele turgudele nagu mobiiltelefonid ja televisiooni digiboksid.

Kuigi digitaalset muusikapleierit müüakse endiselt hästi, on kogu laienev äri kasvamas palju aeglasemas tempos. Apple müüs viimasel majandusaastal 39,4 miljonit iPodi, mis tõi 7,68 miljardit dollarit kasumit. IPodide müüginumber tõusis eelmise majandusaastaga võrreldes 75% võrra, kuid kasv on tunduvalt väiksem võrreldes üle-eelmisega majandusaasta 409% tõusuga.

Probleemina mobiiltelefoniturule sisenemisel näeb Apple peamiselt seda, et seal ei lastaks Apple'il vabalt oma tooteid otse lõppkasutajatele müüa. Tooteid nagu iPod ja Macintosh aga ollakse harjutud just otse kasutajale müüma.

Siiski on olemas ka võimalus, et Apple ei suuda arvutiinimestele piisavalt uudiseid pakkuda. Paljud on väga harjunud sellega, et firma toob pidevalt turule uuenduslikke tooteid nagu iPod, iTunes ja uued stiilsed Maci arvutid. Nii on mõned analüütikud hoiatanud, et kui Apple näiteks oma mobiiltelefoniga välja ei tule, võivad investorid seda käsitada negatiivse signaalina.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755