11. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EENet vähendab ee-lõpuliste veebiaadresside piiranguid

Kui seni tohivad eelõpulisi internetiaadresse kasutada vaid Eestis registreeritud äriühingud, siis peatselt saavad Eesti tunnusega domeene kõik soovijad, kirjutas Eesti Päevaleht.

Lisaks kaob seni kehtiv piirang, mille järgi võib iga ettevõte registreerida vaid ühe domeeni, seni on firmad pidanud uute domeenide registreerimiseks kirjutama eraldi põhjenduse.

“Uuenduste pluss on kindlasti see, et kaob totter nõudmine, et ühel firmal võib olla vaid üks domeen,” ütles Mobi Solutionsi juhatuse liige Rain Rannu.

Reformi miinusena tõi Rannu välja, et turg avaneb domeeni kokkuostjatele, seetõttu soovitab Rannu suurtel rahvusvahelistel firmadel ja teistel, kellel enda nimega domeen võtmata, selle kiiresti ära teha. “Vastasel korral võivad spekulandid ette jõuda,” ütles ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755