11. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiliga saab hakata andma digitaalallkirja

Alates aprillist väljastab EMT mobiiltelefoni SIM-kaarte, mis võimaldavad isikul end mobiili kaudu identifitseerida ning anda digitaalset allkirja, kirjutas Eesti Päevaleht.

Telefoni “peidetud” ID-kaart ei võimalda siiski veel mobiili kaudu valimistel osaleda, samuti ei ole mobiiltelefon pildiga dokumendiks piiripunktis ja kauplustes.

EMT lisateenuste ärijuht Indrek Österman selgitas, et kui ID-kaardi kasutamiseks internetitoimingutes on vaja kaardilugejat ning internetist tuleb alla laadida vastav tarkvara, siis Mobiil-ID puhul asendab kaardilugejat telefon ning lisatarkvara pole vaja.

Vahe on ka selles, et kui ID-kaarte väljastab kodakondsus- ja migratsiooniamet, siis Mobiil-ID funktsiooniga SIM-kaarte EMT. Mõlemaga käivad kaasas kaks PIN-koodi – üks autentimistoiminguteks, teine digitaalallkirja andmiseks, koode saab seejuures muuta, näiteks võtta kasutusele samad PIN-koodid, mida kasutatakse rahakoti vahel oleva ID-kaardi puhul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755