11. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telema laienes Lätti ja Leetu

Eesti suurim elektrooniliste dokumentide vahendaja Telema AS sõlmis 10.jaanuaril lepingu, mille kohaselt hakkab pakkuma teenuseid ka Lätis ja Leedus.

Esimesed kliendid nendes riikides juba kasutavad Telema teenuseid. Telema eesmärgiks on saavutada 2008 aasta lõpuks Lätis ja Leedus jaekaubanduskettide ja tarnijate vahelises äridokumentide elektroonilises liikluses vähemalt 50% turuosa.

Telema e-teenused võimaldavad kasutajatel edastada ja saada elektrooniliselt arveid, saatelehti, pakkumisi, tellimusi, aruandeid ja teisi äridokumente. Telema süsteemiga on liitunud üle 400 Eesti kaubandusettevõtte ning tootja, suuremad kliendid saadavad dokumente rohkem kui 500 sihtkohta.

Telema tegevdirektori, Maiko Kalvet’i sõnul on laienemine naaberturgudele Telema jaoks loogiline samm, kuna paljud Telema kliendid tegutsevad lisaks Eestile nii Lätis kui Leedus ning soovivad ka seal oma partneritega elektroonilisi dokumente vahetada. „Arvestades üha kallinevat inimtöö hinda saavad ettevõtted aina rohkem aru elektroonilise suhtlemise eelistest ning on valmis tegema vajalikke investeeringuid oma infosüsteemide ja äriprotsesside arendamisesse, et siis Telema vahendusel oma äripartneritega suhelda”, lisas Kalvet.

Käesolevaks aastaks prognoosib Telema elektroonse dokumendivahetuse jätkuvalt kiiret, vähemalt kahekordset kasvu.

Telema AS loodi aastal 2000, esimeseks teenuseks sai elektrooniliste dokumentide (arved, saatelehed, pakkumised, aruanded) vahetus erinevate majandustarkvarade vahel. 2001. aastal lisandus Telema MMT (mobiilsed müügimehed), mille eest võideti Aasta Logistikategu auhind. 2002. aastal tuldi välja teenusega Telema VMI (tarnija juhitav kaubavaru), mis on praegu väga populaarne. 2004. aastal hakati koostöös Hansapangaga pakkuma e-faktooringu teenust.

Telema strateegilisteks partneriteks on Oracle, Microlink ning Hansa Liising. Eestis on Telemal kümme töötajat.

Lisainfo:

Maiko Kalvet, tegevdirektortel. 50 27 553e-mail: [email protected]://www.telema.com

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755