Baltikumi suurima e-äri aastakäive kolmekordistus

IT-toodete hankekeskkonna MarkIT 2006.
aasta auditeerimata konsolideeritud käive oli 280 miljonit krooni. Võrreldes
eelmise aastaga on käive kasvanud rohkem kui kolm korda.

Ettevõtte auditeerimata kasum oli 5,2 miljonit krooni.

MarkITi käive Eestis oli 143 miljonit krooni, Baltikumis kokku 169 miljonit krooni ja Soomes 111 miljonit krooni, teatas ettevõte.

MarkITi e-hankekeskkond koondab ühtesesse süsteemi lähiriikide viis suuremat hulgiladu ja pakub ostutehingute sooritamist reaalajas. Klientidele on pidevalt saadaval enam kui 12 000 toodet kohese tarnega, ladude valikus on kokku üle 30 000 toote.

„MarkITi käibe hüppeline kasv tuleneb ühelt poolt aasta alguses omandatud ettevõtete ühendamisest ja teiselt poolt tugevast orgaaniliselt kasvust,” lausus MarkIT müügijuht Lauri Haav. „IT toodete hankimine on osa ühe organisatsiooni igapäevasest tegevusest ja ostuprotsessis aitab internet aega ja raha kokku hoida. Eestis oleme täna kindlalt suurim IT-toodete pakkuja äriklientidele.”

MarkIT tegevjuhi Andres Agasilla sõnul on ettevõtte 2007. aasta peamisteks eesmärkideks e-hankekeskkonna arendamine nii Eestis kui teistel turgudel ja ettevõtte tegevuse alustamine Tšehhis, Slovakkias ja Sloveenias aasta esimeses pooles.

Möödunud aasta alguses omandas MarkIT Soome ettevõtte E-Kanava ja enamusosaluse firmas Zebra Infosüsteemid. Detsembris teatati vähemusosaluse müügist Skype’i kaasasutajate loodud investeerimisfirmale Ambient Sound Investments (ASI).

MarkIT investeerib järgmise 18 kuu jooksul keskkonna ja teenuse arendusse ning Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel tegevuse alustamisse üle 30 miljoni krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara