5. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti otsib esindajaid rahvusvahelisele infoühiskonna konkursile

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ja Eesti Kunstiakadeemia Disaini Innovatsioonikeskus kutsuvad Eesti ettevõtteid ja organisatsioone osalema rahvusvahelise infoühiskonnateemalise konkursi WSA (World Summit Award) Eesti eelvoorus.

Parimaid sisuteenuseid kirjeldavaid projekte oodatakse 1. aprillini 2007 kaheksas konkursikategoorias: eÕpe, eKultuur, eTeadus, eValitsus, eTervis, eÄri, eMeelelahutus ja eKaasatus. Igast kategooriast saadab Eesti esindama ühe projekti, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

„Täna on interneti kasutamise juures võtmeteguriks huvitava ja kasuliku digitaalse sisu olemasolu,” ütles MKMi riigi infosüsteemide osakonna juhataja Margus Püüa. „Inimeste valmisolek internetiühenduse koju hankimiseks sõltub paljuski sellest, kas see, mida nad internetis teha saavad ja võivad, annab nende elule mingi uue dimensiooni või lisandväärtuse.”

„WSA konkurss paneb Eesti nutikad lahendused rahvusvahelisse perspektiivi,” kommenteeris võistluse korraldamist WSA Eesti esindaja Katri Ristal. „Võidavad need, kelle pakutud tehnoloogiline lahendus on inimesele tõeliselt kasulik ja mugav,” lisas Ristal.

2003. aastal oli lõppvõistluse eTervise kategooria üks võitja Eestist pärit Docobo Ltd patsiendi jälgimist võimaldav seade Doc@HOME.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755