6. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: spämm mõjutab valimistulemusi

Tänasel rahvusvahelisel internetikaitse päeval juhtis arvutikaitse.ee ekspert Aare Kirna tähelepanu, et spämm mõjutab järjest rohkem meie elu.

Eelmisel aastal toimus spämmi plahvatuslik kasv: 2,5 miljardist spämmikirjast kuus 2006 juunis praegu 10 miljardini kuus. "Tavakasutajad seda ei märka, kuid sellest saavad aru süsteemiadministraatorid," lisas ta.

Põhjuseks pidas ta seda, et spämm lihtsalt mõjub. "Usaldusväärsed uuringud on tõestanud, et spämmimisega saab tõsta ja langetada aktsia kurssi, marginaalid ei ole küll suured," tõi Kirna näite.

Ka on ta kindel, et juba nendel riigikogu valimistel üritab mõni erakond kasutada spämmi oma häälte suurendamiseks. "E-hääletussüsteemi ennast tõenäoliselt ei rünnata," lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755